• header_itnl_slim03
    • Wij zijn gespecialiseerd in het...
      snel leveren van de juiste consultant voor uw project!

    • blog_header

You are viewing 3 posts in the category algemeen

Moving forward!

Vooruit met die geit! Dat is wat we willen 

De zomer loopt alweer op zijn einde en we merken dat onze klanten en relaties heel graag weer terug willen naar het nieuwe-oude normaal. Ook bij ITNL zijn we weer rustig vanaf kantoor aan het werk, ook vanuit huis maar we merken dat het samenzijn ons goed doet. Ook bij onze klanten mogen de ITNL'ers weer op locatie aan het werk, soms voor 2 dagen in de week maar ook wel meer. De sociale interactie doet goed klaarblijkelijk.

Nieuwe projecten worden opgestart en voorzien van onze consultants, we blijven onze klanten dankbaar en hopen dit nog lang te mogen doen!

En zoekt u iemand? , wij vinden hem/haar zeker 


Dankbaar!

Sinds het bestaan van ITNL vinden we dat we onze klanten dankbaar moeten zijn voor de samenwerking. Hoe kan je beter een succesvolle samenwerking vieren of een mooi moment herdenken door het drinken van Champagne.
Vanaf het begin af aan hebben we besloten onze klanten daarom Champagne kado te doen, vergezeld door iets leuks erbij. Dat is een champagnekoeler geweest, gegrafeerde glazen, een champagne-dop etc.. etc.. 

Dit jaar hebben we weer een prachtige champagne gevonden, een Veuve Clicqout Brut vergezeld door een limited edition chocolade tablet van het luxe chocolade huis Huize van Wely. 

We zijn enorm dankbaar dat we bij sommige klanten al meer dan 10 jaar preferred supplier mogen zijn.

Laat de champagne u smaken en fijne feestdagen!
 


Payrollbranche is het einde nabij??

Payrollbranche wordt slagveld
Minister Asscher gaat de komende maanden een payrollwet door het parlement loodsen. Dat wordt een drama voor payrollers. Het is de verwachting dat in die wet de vraag of payrollorganisaties nog langer uitzend-CAO’s en andere voordelen van uitzenders kunnen gebruiken, zal worden gekoppeld aan de voorwaarde dat ze ook een allocatiefunctie vervullen (het bijeenbrengen van kandidaten en opdrachtgevers). Zo niet, dan worden ze automatisch ‘gewone werkgevers’ en moeten ze voortaan gewoon de regels van het Burgerlijk Wetboek gaan toepassen.

Hebben payrollbedrijven nog bestaansrecht?
Als het aan minister Asscher ligt niet. De wet vaagt in één klap het bestaansrecht voor een groot deel van de Nederlandse payrollorganisaties weg. Als de plannen werkelijkheid worden, zijn alle faciliteiten die payrollbedrijven nu nog als ‘uitzender’ hebben ineens van de baan. Ze moeten de voorwaarden van hun inleners gaan toepassen, niet alleen qua secundaire arbeidsvoorwaarden (denk aan pensioen), maar ook het (beperkte) ketenmodel van tijdelijke arbeidsovereenkomsten zoals dat voor gewone werkgevers geldt. Wég flexibiliteit, welkom massawerkloosheid. Payrollbedrijven zullen bij bosjes stoppen of omvallen en duizenden payrollwerknemers zullen hun baan verliezen. Tenzij ze tijdig het roer omgooien.

Alle payrollbedrijven die geen allocatiefunctie hebben, bevinden zich in de gevarenzone en zullen worden geraakt door deze nieuwe regels.

Samen hebben deze payrollbedrijven meer dan 250.000 uitzendkrachten in dienst. Als ze niets doen, worden ze geconfronteerd met een enorme verzwaring van het pakket aan arbeidsvoorwaarden. Dat is riskant. Het is de vraag of ze het bedrijfseconomisch kunnen dragen.

Wat dan?
Er zijn maar twee mogelijkheden: de onderneming liquideren of ‘volledig uitzendbureau worden’, door ook de allocatiefunctie te gaan invullen. De derde optie, accepteren dat alle payrollmedewerkers in vaste dienst komen, zal alleen worden gekozen door branche-gespecialiseerde payrollers; ze worden door deze optie detacheerder. Het is de vraag of hen dat snel genoeg lukt en of hun opdrachtgevers daarmee instemmen.

Waarom horen we niets?
Het is oorverdovend stil in uitzendland hierover. Waarom? Omdat veel reguliere uitzendbureaus dit wel prima vinden. Ze hebben de opkomst van payrollorganisaties met afschuw aangezien. Payroll is immers een goedkoop en prima alternatief voor uitzenden en kannibaliseert de marktomvang van uitzenders. Erger nog, de opdrachtgever ziet weinig verschil tussen payrollen en uitzenden en eist van uitzenders dat ze meegaan in de lagere prijsstelling van de payrollers. Uitzenders zullen dus ook niet gaan lobbyen tegen deze wet, eerder meewerken aan deze wet.

Met spoed ingrijpende maatregelen nodig
Voor hen die niet willen omvallen is het zaak om de allocatiefunctie alsnog met spoed op een juridisch correcte manier in te vullen. Hoe? Hoeveel recruiters moet je aannemen om als uitzendbureau verder te mogen? Is het franchisemodel van Olympia een oplossing? Of mag dat model ook niet meer met de nieuwe payrollwet?

Wie het weet mag het zeggen, wij denken al een oplossing gevonden te hebben ;)